KDP Primorje

Klub daljinskog plivanja
Open Water Swimming Club

Lopatice za korekciju zaveslaja, kućne izrade.

Ovo sam napravio neki dan kako bih ispravio zaveslaj rukom preko uzdužne osi tijela. Moram ga još isprobati. U koliko netko ima kakvu želju za sličnom opremom, koja bi nam pomogla u treninzima, neka mi se javi. Unaprijed se zahvaljujem na suradnji!

10 thoughts on “Lopatice za korekciju zaveslaja, kućne izrade.”

 1. ROWS

  Super, super i super!
  Mislim da je materijal (colourless plexiglass) idealan i za trke! (joke!!!)

  Mislim da bi za drill bile super i ove (vidi linkove dolje) paddles, koje bi me zanimalo dal’ bi mogao napraviti:

  https://www.techpaddle.com/
  https://www.youtube.com/watch?v=4PAxaxIW_z0&noredirect=1
  https://www.wonderhowto.com/how-to-properly-put-techpaddles-for-swimming-283331/
  https://swim.isport.com/swimming-videos/play/swimming-faster-with-evf-training-equipment-and-techpaddles-592

 2. MONACHUS–> Mislim da bi mogao napraviti ove lopatice. Malo me muče kurevi savijanja same lopatice i drške. Trebao bih malo razmisliti. Imam već neke ideje. Najveći mi je problem nabaviri plexi. Trebao bi biti od 3 mm, za glavni dio, a od cca 5 mm ovaj dio za dršku kako bi smanjio naprezanje na spoju ta dva dijela. U svakom slučaju, sutraću napraviti skice i nacrte na u ACAD-u, pa će mo vidjeti za dalje. Traka i čičak nije problem.
  VrSa–> Visio sam neke monoperaje od nekih 3000€. Mislim da su one dobre za let, he, he. Vidi link: https://www.uberreview.com/2009/03/dolphin-monofin-will-make-michael-phelps-eat-your-wake.htm.
  Laufer–> A di ti stanuješ?

 3. MONACHUS–> Nacrti su gotovi. Još moram “pogoditi” kuteve drške u prostoru. To ću sutra u 3D modelu. Pošaljem dokumentaciju kad stignem. OK?

  Pozdrav!

 4. ROWS

  Lopatice za podlakticeLorenzo, ne idi na dva materijala i spajanje! Plexi možeš savijati grijanjem, malo će se zamutiti od mikro pukotina, ali to ne smeta. Kad sam ja razmišljao o izradi, došao sam do zaključka da je najednostavnija i najčvršća izrada tako da uzmeš, plexi ili još bolje plastičnu ploču deblinje cca 3mm veličine cca 250-300 x 150mm. Na jednom kraju izrežeš pravokutnu rupu dimenzije 120 x 80-100mm. Tako da su s 3 strane rubovi od oko 15mm (jedan – gornji rub je ujedno ručka). a zatim savineš grijanjem cijelu ploču cca 15 mm ispod rupe.

 5. Morao bih napraviti savijačicu od cekas žice i sve staviti u drveno kućište (trafo, žicu, strujni kabel, prekidač i tako to). Kad odredim kutove šake (ergonomija), završim 3D model, nacrt i nesting poslat ću ti nacrte, pa vidi malo.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *